Translate
sobota, 11 sierpnia 2018
Sobotni obiad
Kotlety mielone z cukinią polecam wszystkim tym, którzy są na diecie albo dbają o linię.
Składniki :
- pierś z indyka
- 4 cukinie (małe)
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- świeże liście szałwii (z mojego ogródka)
- sól, pieprz, olej i 1 łyżka masła
Cebulę, 2 ząbki czosnku i starte cukinie usmażyć na oleju z łyżką masła - nie solić.
Mięso zmielić z liśćmi szałwii, doprawić, dodać wyciśnięty przez praskę pozostały czosnek.
Dla nadania kotletom charakteru czosnek podzieliłam - jedną część usmażyłam z cebulą, a drugą dodałam na surowo. Wyszło pysznie.
Kotlety upiec w piekarniku w temp. 180 st. C, czas 35-40 min
W środku mięciutkie i soczyste...
Nie wszystkie kotlety zmieściły się do piekarnika, te które zostały poszły na patelnię
Smacznego Wszystkim :)
Rano było pięknie, z przyjemnością popracowaliśmy w ogrodzie, a teraz pada. Ale temp. 24 st.C wszystko rekompensuje :)
Dobrej soboty :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Które kotlety wyszły smaczniejsze. Pieczone, czy smażone?��
OdpowiedzUsuńSmażone, niestety.. ;)
UsuńAch, zrobię. Dziękuję MM :)
OdpowiedzUsuńWyszły znakomite, polecam :)
OdpowiedzUsuńapetycznie wyglądają, zaa mną "chodzi" pasztet z cukinii
OdpowiedzUsuńOooo, widzisz! Pasztet! Muszę zrobić.... :)
UsuńMięso jest, cukinii w bród
OdpowiedzUsuńmus wypróbować :)
No jak nie, jak tak..;)
Usuń