Translate
sobota, 23 czerwca 2018
Orzechówka
Przepisów na rzeczoną orzechówkę jest wiele. Ja skorzystałam z tego przepisu, jednak zmodyfikowałam go nieco. Nie dodałam wody, jedynie wódkę i spirytus oraz po 1 łyżeczce zmielonego cynamonu i goździków. Dodałam też ponad pół szklanki, wcześniej rozpuszczonego miodu gryczanego. Co z tego wyjdzie , czas pokaże....
Teraz poszła w odstawkę na 4-6 tygodni.
Tak wyglądał mój pierwszy dzień lata, ale nie narzekam, bo pogoda w tym roku i u nas dopisała! Mieliśmy trzydziestostopniowe upały, to ewenement jak na tę szerokość geograficzną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Myślę, że będzie pyszna. Ja robiłam kiedyś podobną nalewkę i pamiętam, że była całkiem, całkiem :)
OdpowiedzUsuńTa, z tymi dodatkami jest moją pierwszą i jestem bardzo ciekawa smaku,ale na to trzeba będzie długo poczekać :)
OdpowiedzUsuńoooo? ciekawie :)
OdpowiedzUsuńnie robiłaś? jeśli nie, to czas najwyższy, bo za chwilę orzechy nie będą się już nadawały....
OdpowiedzUsuńpozdrowionka Alis :)